Blog
Időutazás 1. rész
Készítő: Administrator

Kedves Utazó, üdv a fedélzeten!

Biztonsági öveket becsatolni, rázós utazás következik! A gombok pittyegnek, a fények villognak, a gépek sípolnak, és az időutazó kapszula hamarosan megkezdi útját vissza az időben… Időutazásra felkészülni. Visszaszámlálás. Tíz… Kilenc… Nyolc… Hét… Hat… Öt… Négy… Három… Kettő… Egy… START, KILÖVÉS! Zzzzzzzzzzzzzzzzz döc-döc-döc zzzzzzzzzzzzzz… Baing… MEGÉRKEZTÜNK!

Hova is? 2014 májusába! A SZITU Sziget kialakulásának történelmi korszakába, a földtörténeti kor egy fontos fordulópontjához. Ezen a kellemes tavaszi napon, pontosan május 8-án, csütörtökön, még a nap is máshogy sütött Budapest közelében, Nagykovácsi fölött. A SZITU kreatív stábja nagydologba vágta a fejszéjét, és éppen ennek a „fának” a kidöntéséhez készülődött: a néma szigetet egy Darwin számra is befoghatatlan evolúciós ugrással hangos szigetté készültek varázsolni! Szinkronhang forgatás a láthatáron!

Szigetünkön három „őshonos” kis videó faj található meg, vállalkozási, fogyasztóvédelmi és mezőgazdasági vállalkozói. Nem kis gondolatzsonglőrködés eredményeként kialakultak a forgatókönyvek, melyek alapján megszületett a három videófajta egy-egy mintapéldánya. Forgatókönyv író „hőseink" Orosz Anna Linda, Schwikker Zsófia és Varga-Pintér Barbara, tűkön ülve várták a „HANGOKAT” akik életet lehelnek majd az általuk megírt és megálmodott forgatókönyv sorokba. A HANG megtalálása nem babra megy, hiszed vagy sem, ez is egy komoly mesterség. Hiába van valakinek selymes-bársonyos, vagy búgó hangja, mindez nem elég. A hangot képezni kell, mint az izmokat. A megfelelő hangok felkutatása pedig már-már olyan nehéz, mint a célba lövés naranccsal vadkacsára.