Blog
Időutazás 2. rész
Készítő: Administrator

„Kiizmolt” hangú szinkronszínészekre vadásztak tehát hosszú ideig mesterlövészeink, mígnem az említett májusi napsütéses délutánra sikerült becserkészni a megfelelő színészeket. „Megleltük a kis és a nagy paradicsom hangját (ökogazdálkodásról szóló videó), a bölcs tanácsokkal minket okosító táplálkozási guru hangját (egészséges táplálkozásról szóló videó), Wiki néni valamint a három Prezis fenegyerek hangjait (innovációról szóló videó) és legfőképp, a gyerekeket!” A kulcsszereplőkért mégsem kellett a világ végére menni! A videón szereplő tinédzserek például a játékfejlesztő cég, a Trebag Kft két csapattagjának gyerekei, akik némi hideg élelemért, csokiért gyümölcsért szívesen vállalták az izgalmas feladatot, hogy hangjukat adják a játékhoz. Ők voltak a forgatás felfedezettjei, tehetséges amatőr színészei.  A többiek viszont a való életben is „szinkron szakemberek”.

Amint megvannak a hangok, indulhat a felvétel. Novinszki Tamás, a videók mágusa egy kisbusznyi forgatási kellékkel felrakodottan érkezett Nagykovácsiba a délutáni titkos műveletek „fővarázslójaként”. Csoda, hogy nem tartóztatták fel útján, annyi kütyüt és varázseszközt hozott magával, mintha legalábbis a Csillagok Háborúját indítaná meg Nagykovácsiból. Tamás precíz ember lévén akkurátusan rögzített minden hangot, nem is egyszer, hanem többször, hogy a videón már mindenki a legjobb formájában szerepeljen, mármint hangügyileg.

A szinkronfelvételekhez persze, akárcsak a filmforgatáshoz kell „szinkronrendező” is, hiszen ahogy a testbeszéddel, úgy a hanggal is játszani lehet. A „gyere ide” hangozhat mérgesen, kedvesen, szeretetteljesen, kérőn, hidegen vagy incselkedőn, viccesen és még kitudja hányféleképp. Minden a forgatókönyvíró szándékán múlik, és azon, hogy ezt hogy hozza ki a színészből a szinkron rendező. Izgalmas feladat, elképzelhetitek!

Profi szinkronszínészeink és amatőr, de tehetséges gyerekcsapatunk kitett magért Tamás technikai manőverezése és Linda, Zsófi és Barbara „szinkronrendezése” mellett. Az eredmény a nap végén 3 videó, amit magatok is megtekinthettek, amint visszatértek a jelenbe az időutazásról!

Üdv a színfalak mögül!